קבלו את השדרוג הצ'רקסי לכנאפה הערבית שאפשר להכין בכל בית תוך דקות אחדות. כנאפה חמה וטעימה!

את הכנאפה – החמה שעשויה משערות הקדאיף שעוטפות את הגבינה ועליהם סירופ מתוק כולם מכירים, מהשוק, המסעדות, הכפרים הערבים או מהבית. הספקנו לשמוע על כנאפה אל-באבור, וכנאפה שכם והכנאפה של חיים כהן.

את הכנאפה הצ'רקסית כבר ניסתם?

צ'רקסים רבים נמצאים בגלות וחלק ניכר מהם שוכנים במדינות אגם התיכון. הכאנפה מגיעה אלינו מהמטבח הערבי וכחלק מהשפעתה של התרבות הערבית על התרבות הצ'רקסית נגרם מצב בו הצ'רקסים בשיא "חוצפתם" משדרגים את הכנאפה. שערות קדאיף כבר לא יצליחו להמציא הצ'רקסים ולכן השדרוג מתבטא בשינוי סוג הגבינה שבכנאפה.

בגרסה המסורתית של הכנאפה משתמשים הערבים בג'יבנה – גבינת צאן מתוקה שהם מייצרים. אנחנו נשתמש במה שאנחנו נייצר, גבינה צ'רקסית, שגם היא יכולה להיות מיוצרת מחלב צאן או בקר.

את שערות הקדאיף – אטריות דקות העשויות מקמח, אפשר למצוא בכל סופר. את האטריות המקוריות שהן משתמשות הקונדיטוריות הערביות עוד לא גילינו, נשמח אם תגידו לנו.

מומחים רבים מעידים על תזמון אכילת הכנאפה, לא יותר משעה לאחר ירידתה מהאש. אומרים שהגבינה מתכווצת והיא הופכת ללא גמישה, מה שגם שאטריות הקדאיף כבר לא יהיו פריחות.

אם אתם באזור הגליל התחתון או בדרכים בצפון הארץ, שווה לקפוץ לכפר כמא ולטעום את הכנאפה המתוקה של חסוס, אותה הוא משדרג עם גלידה או זילוף שוקולד.

 

כנאפה צ'רקסית

בואו נתחיל

המתכון מותאם למחבת בקוטר 22

כל אחד מכין את הכנאפה המועדפת עליו, חלק אוהבים אותה דקה וחלק שמנה עם הרבה גבינה.

ניתן להוסיף במידת הצורך.

מה צריך כדי להתחיל?

  • 150 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם גבינה צ'רקסית
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס סירופ סוכר (1 כוס מים, 1 כוס סוכר, חצי לימון סחוט, עלי גרניום טריים.
  • 30 גרם פיסטוק טחון

אופן ההכנה: 

1. מחממים את החמאה במחבת, מכסים את המחבת בשערות קדאיף ומפוררים מעל את הגבינה הצ'רקסית.

2. מבשלים על להבה נמוכה מנערים קצת את המחבת כדי למנוע הדבקה. בעזרת מזלג בודקים מפעם לפעם את תחתית הבצק כדי לראות שהזהיב.

3. הופכים את הכנאפה על צלחת בעודה חמה ויוצקים מעליה את הסירופ, יש ליצוק את הסירופ בצורה מדודה ולא להטביע את הכנאפה בסירופ.

4. מפזרים מעל פיסטוק ומגישים עד שעה לאחר הוצאה מהאש. זה הסוד!

5. להכנת הסירופ: שמים בסיר את המים ואת הסוכר, ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים מעט גרניום, מערבבים ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים והסירופ נעשה סמיך. כשמסירים מהלהבה, סוחטים מעט לימון פנימה.



כתבות נוספות

נגישות