מחלבת אלברוס

מחלבת אלברוס הייתה המחלבה הראשונה בארץ שיצרה גבינה צ'רקסית, הוקמה לפני כעשור על ידי דור שלישי של מייצרי גבינות. מטרתם של מייסדיה היא שימור המורשת הצ'רקסית בת אלפי השנים והפצת הגבינה הצ'רקסית בארץ ובעולם.

סיפורו של מחלבת אלברוס מתחיל לפני כ-35 שנים, סבתו של בעל המחלבה, נוח תחאוכו, הייתה נוהגת להכין גבינות לתושבי הכפר, נוח הקטן שהיה חביב על סבתו היה נוהג לעזור בסחיבת קנקני החלב ולקח חלק בתהליך הייצור. לאחר שירות של 14 שנה, נפרד נוח מכוחות הביטחון והתחיל את הגשמת חלומו. נוח לקח את שלמד מסבתו והחל לייצר גבינה בדיוק באופן בו סבתו יצרה את הגבינה לפני יותר מ-70 שנה.

מאז פתח את המחלבה, החל לייצר גבינות למכולות ומיני מרקטים שונים, בני הזוג נוח ושרה מקבלים את פניהם של לקוחות בחיוך גדול. החנות ממוקמת באחת הסמטאות של כפר כמא. שם תוכלו לשמוע את סיפורו של הגבינה הצ'רקסית, על תהליך הייצור וההכנה, תוכלו לטעום מהגבינות ולראות את מלאכת הייצור דרך חלון זכוכית ולהתפעל מאופן הכנת הגבינה.

סוגי הגבינות של אלברוס

גבינה צ'רקסית

המחלבה מייצרת 3 סוגי גבינות. הראשונה היא הגבינה המסורתית שלה קוראים נאלצ'יק על שם עיר ברפובליקת קבדינו-בלקריה שברוסיה. הגבינה השנייה היא הגבינה המסורתית המעושנת ששמה היא סוצ'י גם היא על שם עיר השוכנת לחופו של הים השחור. השלישית היא גבינה רכה למריחה ונקראת 'שזרה' כולן מיוצרות בעבודת יד וללא שימוש במכונות. הגבינות מיוצרות ללא תוספות וללא חומרים משמרים.

 

  • גבינה צרקסית – נאלצ'יק חצי קשה עולה 45 ש"ח לקילו, מחיר שווה!
  • גבינה מעושנת – סוצ'י עולה 40 ש"ח ליחידה במשקל של חצי קילו, טעימה להפליא!
  • הגבינה הרכה למריחה – שזרה עולה 15 ש"ח לחצי קילו ו- 10 ש"ח ל- 250 גרם.

 

 

למידע נוסף והזמנות מלאו את הפרטים




 

כתבות נוספות

נגישות