על הדגים והצ'רקסים

למה אין מנות דגים במטבח הצ'רקסי?

מספרים כי אזור הקווקז שופע באוצרות טבע, שטחים נרחבים של ירוק בוהק, אדמה פורייה לגידול, חיות ביערות פראיות ומיני דגים רבים בנהרות. אז למה קשה למצוא מנות דגים במטבח הצ'רקסי למרות השפע של סוגי הדגים בנהרות ובים השחור? גלו על הדגים והצ'רקסים.

מה גרם לצ'רקסים להרחיק מעצמם את הדגים?

כבר מגיל קטן לומדים הילדים בבית הספר על סיפורי המלחמה והגירוש שעברו הצ'רקסים במולדתם. כל צעיר וצעירה בקהילה שומעים ומפנימים את הסיפורים וההיסטוריה, בחלק מאותם סיפורים מסופר על תהליך העזיבה של הצ'רקסים את מולדתם בקווקז. מסופר כי כל אותם המגורשים עזבו את ארצם דרך הים השחור. ספינות עות'מניות לקחו תחת חסותם את הניצולים האומללים בכוונה להעביר אותם לצד העות'מני של הים. בשלהי סוף המלחמה, האימפריה העות'מנית ששלטה במרבית השטח שמדרום לרוסיה קלטה את הלוחמים הצ'רקסים ועודדה אותם להתיישב באזורי ספר בעייתיים בשטח האימפריה העות'מנית. בצער רב, נספו המוני קורבנות צ'רקסים במהלך חצייתם את הים השחור. עצוב מכך הוא שישנם מקורות שונים הטוענים כי הקורבנות הן תוצאה של הטבעתם המכוונת של הצ'רקסים בים השחור.

לאחר הגירוש הנורא, סירבו הצ'רקסים לאכול כל דבר אשר יצא מהים במחשבה כי הנספים נאכלו בידי הדגים בים השחור. וכי אותם דגים אינם ראויים למאכל. כיום הדבר נשאר רק בזיכרון הרחוק והצ'רקסים הפזורים ברחבי העולם נהנים ממנות דגים שונות.

ועל כך נביא לכם מתכון מוצלח ופשוט של דג ביוגורט.

מנת דגים

מצרכים:

חתיכות פילה דג אמנון טרי

שמן זית

מלח

חצי לימון

בזיליקום

אורגנו

עירית

מרווה

2 שיני שום

פלפל שחור גרוס

ג'ינג'ר טרי

5 כפות חלב

כוס יוגורט טבעי

הכנה:

  1.  תחילה מחממים תנור ל-180 מעלות. עד שהתנור מתחמם, מכינים את הדגים.
    2. מעל נתחי הדגים מפזרים מעט מלח, יוצקים מעט שמן זית ומיץ מחצי לימון טרי. הדגים יישארו כך עד סיום הכנת הרוטב.
    3. בעזרת מעבד מזון טוחנים: פטרוזיליה טרייה, בזיליקום, אורגנו טרי, מרווה, 2 שיני שום, חצי סנטימטר ג'ינגר טרי, קצת פלפל שחור גרוס, קצת מלח, 2 כפות שמן זית, 4 כפות חלב . טוחנים את הכל למרקם בינוני ומעט גס.
    5. מוסיפים כוס וחצי יוגורט טבעי ומערביים עוד כמה שניות.
    6. מסדרים את הדגים מעל תבנית עם נייר פרגמנט.
    7. מעל הדגים יוצקים את הרוטב וצולים בתנור כ-15 דקות כאשר התבנית מכוסה.
    8. לאחר מכן מורידים את הכיסוי וצולים עד לקבלת צבע שחום.
    מעל כל זה ניתן לפזר עירית קצוצה ולימון.



כתבות נוספות

נגישות