התבלין שנחשב לזעתר של הצ'רקסים

בואו ניראה אם תצליחו לזהות בהבדלים.

אפשר לפזר אותו מעל גבינה לבנה, להוסיף לו שמן זית ולנגב עם פיתה, לפזר מעל חביתה או ביצים קשות. אם חשבתם שזה זעתר אז זהו, שלא. ממש לא זעתר. זה השבז'ישור, התבלין של הצ'רקסים.

הוא כתום ומורכב מ-3 מרכיבים: שומשום, פפריקה ומלח. שמו, עד כמה מוזר שהוא נשמע, פירושו: פלפל מלוח (שבז'י -פלפל, שור- מלח, בכוונה למלוח). אפשר למצוא את התבלין שבז'ישור כמעט בכל מטבח ביתי אצל הצ'רקסים ובשולחן במעמד קבע בארוחות הערב, ממש לידו של הגבינה הצ'רקסית.

ניתן להוסיף פפריקה חריפה במקום פפריקה מתוקה על מנת להוסיף עוקץ לתבלין. אין ספק שהוא מתחרה ראוי לזעתר. אז אם קצת נימאס מהזעתר הירוק נסו את שבז'ישור הכתום.

את התבלין ניתן להשיג בכל מיני מרקט בכפר כמא ואם עד כפר כמה לא תרחיקו ניתן להכין אותו גם בבית בקלות ובמהירות.

שבז'ישור עם גבינה לבנה

תבלין צ'רקסי

בואו נתחיל להכין (5 שניות וזה מוכן)

מצרכים:

  • 2 כוסות שומשום קלוי.
  • כף וחצי פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם.
  • כפית מלח.

אופן הכנה:

שמים במעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. פשוט לא?

עכשיו מה שנישאר זה לפזר את התבלין על לבנה ולהוסיף שמן זית או על הגבינה הצ'רקסית. בתאבון!

שתפו אותנו והגיבו איך יצא לכם.

תבלין צ'רקסי




 

כתבות נוספות

נגישות