מרכיבים

6 ליטר חלב בקר
1 ליטר מי גבינה
1 כף מלח
מכל המאכלים הטעימים של המטבח הצ'רקסי בולטת במיוחד הגבינה הצ'רקסית, מביני העניין אוהבים אותה מעושנת, אחרים אוהבים גבינה צ'רקסית על פיסת לחם וקצת זעתר למעלה. היא נחשבת לדגל של המטבח הצ'רקסי והיא מפורסמת בעיקר בגלל פשטותה, היא קלה להכנה, מהירה, אינה דורשת חומרים שקשה להשיג ובעיקר טעימה. מרקם הגבינה הוא יציב וצמיגי ומשתמשים בה למילוי כיסוני מתאזה או החלוז' וניתן לאוכל אותה בצורות שונות. חיי המדף של הגבינה הצ'רקסית אינם רבים, גבינה טרייה יכולה להחזיק במקרר כעשרה ימים.

אופן הכנה

1.רצוי להכין את הגבינה מחלב בקר גולמי ולא חלב שנקנה בחנות זאת כי חלב גולמי יותר עשיר.
2.את החלב יש לסנן לתוך סיר דרך מסננת דקה על מנת לעבוד עם חלב נקי.
3.יש לחמם את החלב ל90 מעלות (פסטור) בודקים על ידי מד חום לבישול.
4.לאחר הפסטור מוסיפים את כל מי הגבינה לחלב ולאט לאט החלב מתחיל להתגבש ומתחילה להיווצר גבינה.
5.מכבים את האש ומעבירים את הגבינה למסננת מתאימה והופכים אותה לאט ובזהירות על מנת לתת לה את הצורה העגולה.
6.נותנים למי הגבינה לטפטף לקערה כ-5 דקות.
7.מעבירים לצלחת וממליחים את הגבינה.
8.לאחר כשעה צינון, יש לרוקן את מי הגבינה שהצטברו בצלחת.
9.אורזים ומעבירים למקרר.
נגישות