מרכיבים

תרד
בצל
מלח
פפריקה מתוקה / חריפה
לימון סחוט
1 ק
2 כפות שמרים
1/2 – 1/4 כפית סוכר
1 כף מלח
הווץ' חלוז' מפורסם במאפיות הצ'רקסיות. הוא בריא בגלל אחוזי השומן הנמוכים והתרד הירוק. נסו את המתכון.

אופן הכנה

1.שמים את הקמח בקערת מיקסר, יוצרים חור ומוסיפים 2 כפות שמרים.
2.שופכים בתוך החור כוס מים חמים (לא רותחים) וממתינים כ5 דקות.
3.להוסיף מלך במלי שהוא יגע בשמרים, שופכים עוד מים.
4.שופכים את השמן ולשים עד שמתגבש בצק אחיד.
5.מניחים בצד ומתפיחים.
6.יוצרים 8-10 כדורים מהבצק ומרדדים לפיתות.
7.מסדרים על מגבת ומכסים, נותנים לבצק לנוח כ- 20 דקות.
8.למילוי: קוצצים את התרד, שמים במסננת ושותפים טוב, מעבירים לקערה ומפזרים מלח בנדיבות (כ-3 כפות) וממתינים חצי שעה.
9.מתגנים את הבצל הקצוץ, סוחטים את התרד הממולח ומעבירים לסיר עם הבצל ומבשלים.
10.מתבלים בפפריקה מתוקה / חריפה ומוסיפים לימון סחוט.
11.לאחר שהבצק נח 20 דקות אפשר לשים את המילוי, אפשר לשים כל מיני מילויים כמו בשר טחון עם בצל מטוגן או גבינה צ'רקסית עם בצל ירוק מטוגן.
12.אופים בעזרת סיר גריל חשמלי עם חום מקסימלי, לעקוב אחר האפייה שלא ישחים.
13.אפשרות נוספת היא, מחממים תנור לחום של 220 מעלות, שמים את הבצק על התבנית ואופים עד שהבצק משחים. (מומלץ להוציא את המאפה מיד לאחר שמשחים).
נגישות