מרכיבים

2 כוסות קמח
50 גרם חמאה \ מרגרינה
עוף שלם
8 כוסות מים
1 בצל
3 שיני שום
כף רסק עגבניות
זרעי כוסברה טחונים
מלח
כף וחצי אבקת מרק עוף (לא חובה)
המאכל האהוב ביותר על ידי הצ'רקסים, שניקרא לפעמים בשמות שונים ברחבי העולם. המאכל מוגש בסעודות לציון שמחה או מפגש בין שבטים ומשפחות שונות. החאגראפס פאסטה מותאם במיוחד לימי החורף הקרים. הוא מחמם ומזין, הערך הקלורי שלו רב כי רובו מורכב מפחמימה.

אופן הכנה

1.ציר עוף- חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן עד שמצהיב.
2.מוסיפים את השום (במידת הטעם הרצויה) והעוף ומבשלים עד שהעוף משחים קצת.
3.מוסיפים את המים והמלח ומבשלים על אש נמוכה כשעה – שעה וחצי.
4.מוסיפים את הרסק ואבקת המרק (במידת הטעם הרצויה) וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מוסיפים עוד מים במקרה הצורך.
5.אחרי הבישול מסננים את המרק כדי להיפטר משאריות הבצל והשום.
6.שמים במחבת את החמאה \ מרגרינה יחד עם הקמח וקולים אותו על אש נמוכה – בינונית תוך כדי ערבוב תמידי עד שצבעו משתנה לצבע חול זהוב.
7.מנפים את הקמח אחרי הכליה כדי להיפטר מגושים.
8.מוסיפים את הקמח הקלוי לציר העוף, מערבבים על אש נמוכה – בינונית בהתמדה עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע, מוסיפים מלח, זרעי כוסברה טחונים ופפריקה.
9.במידה והתערובת סמיכה מדי להוסיף עוד ציר עוף ובמידה ודלילה מדי להוסיף עוד קמח. אם נוצרים גושים מעבירים במסננת.
10.מגישים עם פאסטה (אורז רבוך) ומקשטים באגוזים קלויים \ עוף \ בשר טחון \ כבד.
נגישות