מרכיבים

1 קילו קמח
400 גרם מרגרינה או חמאה
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 אבקת אפיה
כף שמרים
כף מחלב (תבלין) – לא חובה
מים פושרים לפי הצורך
תמרים מגולענים באריזת ואקום
חלג'וראן הוא עוגיית תמרים. לפי הנהוג בחלק מהכפרים הצ'רקסים, אופים את העוגיות המיוחדות הללו כאשר תינוק מגיע לגיל שנה או מתחיל לצעוד בכוחות עצמו.

אופן הכנה

1.מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את החמאה או המרגרינה.
2.מתחילים ללוש ביד ולסירוגין להוסיף קצת מים עד שמתקבל בצק רך וגמיש ונוח לעבודה.
3.מניחים את הבצק למנוחה כחצי שעה.
4.מרדדים ויוצרים צורות מלבניות וארוכות של בצק.
5.מורחים את הידים במעט שמן ומגלגלים את התמרים לשבלולים ארוכים ומניחים בתוך הבצק.
6.סוגרים את הבצק, מגלגלים ומחברים את הקצוות כך שתיווצר טבעת חלג'ורן.
7.אופים בעזרת סיר גריל חשמלי עם חום מקסימלי, לעקוב אחר האפייה שלא ישחים.
8.אפשרות נוספת היא: מחממים תנור לחום של 220 מעלות, שמים את הבצק על התבנית ואופים עד שהבצק מזהיב. (מומלץ להוציא את המאפה מיד לאחר שמזהיב).
נגישות