מרכיבים

1 קילו קמח
2 מרגרינה
חצי כפית מלח
3 כוסות מים
שמן תירס להברשה
אבקת סוכר 200 גר
חצי קילו שומשום קלוי טחון
2 כפות קינמון
5 כוסות סוכר
4 כוסות מים
הפידה המתוקה הגיעה אל הצ'רקסים כנראה מהאימפריה העות'מאנית בצורת בקלאווה והצ'רקסים שינו את נוסחתה במעט כדי שתתאים לחך המקומי.

אופן הכנה

1.מערבבים את הקמח במרגרינה עד שנוצרת תערובת אחידה, מוסיפים את המלח והמים ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
2.מניחים את הבצק למנוחה 5 שעות.
3.מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומרדדים כל כדור לריבוע דק.
4.מברישים את העלה (הריבוע הדק) בשמן תירס, מערבבים את השומשום , הקינמון ואבקת הסוכר ומפזרים על העלה.
5.מרדדים עוד עלה ומניחים מעל תערובת השומשום. חוזרים על הפעולה עד שיש 10 שכבות של בצק מרודד עם תערובת השומשום בינהם.
6.אופים בתנור ב200 מעלות עד שהבצק משחים.
7.מכינים את הסירופ: מחממים יחד את הסוכר והמים עד שמגיע לרתיחה, מורידים מהאש כשהסוכר נמס. מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את הסירופ סוכר.
8.חותכים לצורת בקלאווה ומגישים.
נגישות