מרכיבים

לרוטב האגוזים: 1.5 קילוגרם חלקי עוף
1 בצל גדול
2 גזרים, חתוכים לקוביות
פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
עלי פטרוזיליה טריים
מלח
לרוטב אגוזים: 3.5 כוסות אגוזי מלך, קלויים קלות
4 פרוסות לחם לבן קלוי (ללא קרום)
2 שיני שום
מלח לפי טעם
קורט פלפל קאיין (רבע-שמינית כפית)
לשמן פפריקה: כף פפריקה
2 כפות שמן אגוזים (אם אין אז קנולה)
לאורז: 2 כוסות אורז בסמטי
2 כפות שמן קנולה
בצל גדול קצוץ
100 גרם שבבי שקדים
100 גרם צימוקים בהירים
2 כפות דבש
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים רותחים
עוף ברוטב אגוזים מיוחד ואורז עשיר. המתכון המיוחד השתדרג עם הזמן ואהוב במיוחד בקהילה הצ'רקסית בטורקיה. אנו לקחנו את המתכון הספציפי של טום פרנץ שלדעתנו הכי טעים!

אופן הכנה

1.העוף: מניחים בסיר רחב את הבצל, הגזר, הפלפל האנגלי, המלח, עלי הדפנה והפטרוזיליה. מוסיפים את חלקי העוף ומוזגים ליטר וחצי מים. מבשלים כ-45 דקות על להבה בינונית עד שהעוף מוכן. מניחים לעוף להצטנן בתוך הציר. כשהוא מגיע לטמפרטורה נוחה לעבודה מוציאים אותו, מסלקים את העצמות והעור, וקורעים את הבשר בידיים לנתחים בגודל ביס. מסננים את ציר העוף ושומרים בצד.
2.רוטב האגוזים: טוחנים את אגוזי המלך דק במעבד מזון. מפוררים פנימה את הלחם הקלוי ומוסיפים את השום, הפפריקה, פלפל הקאיין ושתי כוסות מציר העוף המסונן. מעבדים לקבלת מחית חלקה. אם יש צורך מוסיפים עוד ציר (הרוטב צריך להיות סמיך). מתבלים במלח לפי הטעם.
3.שמן הפפריקה: מחממים מחבת עם שמן אגוזים על אש נמוכה מאוד ומוסיפים פנימה כף פפריקה. מערבבים היטב. שומרים בצד עד ההגשה.
4.האורז: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השקדים לטיגון קצר, ואז את האורז. מטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הצימוקים, הדבש, המלח והפלפל ויוצקים מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים מכוסה 20-18 דקות. מניחים מגבת יבשה בין הסיר למכסה ומניחים לעוד 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
5.מערבבים היטב חצי מכמות הרוטב עם נתחי העוף (אני אוהב לטגן את נתחי העוף המבושל במחבת חמה עם כף שמן קנולה, כדי שיהיה פריך, אבל זו לא חובה).
6.הגשה: מסדרים את העוף על מצע של אורז או מעורבב יחד עם האורז ויוצקים עוד מהרוטב, לפי הטעם. ממש לפני הגשה מטפטפים מעל את שמן הפפריקה-אגוזים (כדאי לחמם אותו מעט קודם). מגישים בטמפרטורת החדר (האורז יכול להיות חם).
נגישות