מרכיבים

1 ק
2 כפות שמרים
1/2 – 1/4 כפית סוכר
3 וחצי כוסות מים
1 כף מלח
בשעות הבוקר עולות הריחות מהמטבח הצ'רקסי, התחוז' הוא המלך כשמדובר על בצק מטוגן המגיע כבסיס למשכבו של הגבינה הצ'רקסית הרכה החמצמצה, הנקראת שזרה. מתובלת עם זעתר או קצח ומוגשת עם תה ירוק רענן לארוחות בוקר מושלמת.

אופן הכנה

1.שמים את הקמח בקערת מיקסר, יוצרים חור ומוסיפים 2 כפות שמרים.
2.שופכים בתוך החור כוס מים חמים (לא רותחים) וממתינים כ5 דקות.
3.מתחילים לערבב וללוש, לשפוך בהדרגה עוד כוס מים וללוש.
4.להוסיף מלח, אסור שהמלח יגע בשמרים, שופכים עוד מים.
5.שופכים את השמן ולשים עד שמתגבש בצק אחיד. מניחים בצד ומתפיחים.
6.מחממים שמן עמוק לטיגון, מרטיבים ידיים במים ולוקחים מהבצק כדור.
7.לא מרדדים עם מערוך, מותחים אותו תוך כדי תנועת עיסוי ויוצרים מעין פיתה.
8.מטגנים אותו בשמן עמוק בשני הצדדים, כך ממשיכים עם שאר הבצק.
9.אפשר להגיש עם ריבה, דבש, שזרה או כל דבר דבר אחר שרוצים.
נגישות